Історія футбольного біженця. Він не любив режим, тепер він поза в’язницею

Його неприємності тривали з 2011 року, коли він публічно виступав за шиїтських футболістів, яких переслідували і катували за підтримку демонстрацій чи активну участь у Арабській весні того часу. Шиїти становлять явну більшість населення Бахрейну, але вони мають набагато менші права, ніж сунітське населення. Бахрейський Хакім аль-Арабібі критикував режим, що місцеві чиновники не любили. І вони не забули про молодого спортсмена.

Через рік, на свій дев’ятнадцятий день народження, він пішов у бар, щоб подивитися футбольний матч між “Реалом” та “Барселоною”, але, зрештою, нічого не побачив у відомого Ель-Класіка.По дорозі його затримали та згодом звинуватили у хуліганстві. Як повідомляється, він повинен був брати участь у знищенні міліції на чотири дні раніше, як свідчив його брат Емад.

Медовий місяць за гратами

Нарешті він міг жити спокійніше. Він оселився в Мельбурні, грав у футбол у кількох напівпрофесійних клубах, одружився. Він навіть міг подорожувати, теоретично передбачаючи, що йому це заважає.

Але він, мабуть, ніколи не забуде 27 листопада минулого року. Після весілля він та його дружина поїхали у відпустку до Таїланду, але в аеропорту Бангкока обидва були затримані Інтерполом та понеслися під варту. Якщо юридично це питання.

І тепер починається реальна політична угода.

Бахрейн вимагає екстрадиції аль-Арабіби, звільнення Австралії, а Таїланд виступає посередником.Пізніше його дружину відпустили, але він пішов до суду. Його там зав’язали ногами і просили не повертатися до рідної країни, але генпрокурор Тайланду підтвердив вимогу Бахрейна і дав Аль-Арабібі 60 днів, щоб представити свою юридичну захист і не потрібно повертатися назад . До цього він повинен був залишитися у в’язниці без застави.

“Це суто політичний процес”, – сказав футбольний адвокат Надтасірі Бергман. Наприклад, Джеймі Варді та Дідьє Дрогба отримали підтримку у Twitter, і навіть хештег #SaveHakeem був успішно розроблений.Дії Бахрейні рішуче критикували правозахисний рух Amnesty International, футбольні клуби Австралії протестували спеціальними стрічками та хвилиною оплесків під час матчу. Беззастережно за вандалізм.

Поворот відбувся в понеділок, коли його переслідування владою Бахрейну раптово закінчилося. Як повідомляється, через роки суперечок він більше не був зацікавлений у поверненні на батьківщину.